top of page

Mina tjänster

Radioproduktion

IMG_4820.jpg

Det är mötet med människor jag tycker om. Där i stunden när orden sägs, när en berättelse berättas och jag finns där, nära med min bandspelare. Det är när förtroende uppstår och jag har förmånen att ljudligt kunna dokumentera. Det är magiskt. Det har jag tyckt sedan min första radiointervju, den med ishockeytränaren Leif Bork. Året var 1987. Sedan dess har det blivit många möten och inget radioinslag är det andra likt.

2001 startade jag mitt produktionsbolag. Vägen dit har varit både spännande och lärorik. I mitt bolag erbjuder jag dels produktioner av hela radioserier, dels enstaka program. Arbetet inkluderar allt från planering och research till inspelning och redigering. Till samtliga produktioner levereras bilder och text till webben, Instagramfilmer samt trailers.

Redan 1987 började jag arbeta med ljudproduktion på Landstinget Sörmlands tidning för synskadade. Vi producerade nyheter till hörbart material. Under det arbetet fick man göra om det skrivna till talad text och även göra fördjupande ljudreportage som ofta gjorde stor skillnad för målgruppen.

Senare, när jag arbetade med folkbildande program för UR, Sveriges Utbildningsradio AB, kunde jag expandera både journalistiskt och dramaturgiskt. I arbetet från research till intervjuer, redigering och färdigmixad musik producerade jag flera intressanta teman i ett betydligt längre format. Leveransen utgjordes av färdiga program i en serie, samt ett komplett studiematerial att användas inom studieförbunden. Den erfarenheten jag fick under tiden på UR använde jag mig av framöver när jag 2001 började arbeta som frilans. Då blev det förutom P4 lokalt även rikssändningar.

När det gäller televisionen, så har jag varit reporter på TV8 i realityserien ”Guds Hus”. Uppdraget gav mig ytterligare erfarenheter av djupintervjuer, något som ligger mig varmt om hjärtat. Ett betydligt längre uppdrag var det som redaktör och inläsare på Tidningen Folkets Radiosända tidning. 

Genom åren har jag haft privilegiet att få producera inslag inom en mängd olika teman.

 

Sveriges Radio P4 Sörmland

Reportageserier

Producent och reporter: Kerstin Svenson

Sveriges Radio P4 Örebro

Reportageserier

Producent och reporter: Kerstin Svenson

Sveriges Radio P4 Västmanland

Reportageserier

Producent och reporter: Kerstin Svenson

Sveriges Radio P4 Dalarna

Reportageserier

Producent och reporter: Kerstin Svenson

Sveriges Radio P4 Dokumentär

"Jag drar till Dalarna"

Producent och reporter: Kerstin Svenson

bottom of page