top of page

Mina tjänster

Inspirations-
föreläsningar

jaime-lopes-0RDBOAdnbWM-unsplash.jpeg

”Konsten att lyssna”

Hur gör du, lyssnar du ärligt eller med ett halvt öra eller kan du bli bättre? Vad har vi att vinna på en genuin närvaro där vi lyssnar, bekräftar och visar ett ärligt intresse för den som talar? Med 25-års erfarenhet av att lyssna i yrket och ännu fler av att göra det privat levererar jag tips som garanterat gör dig till en bättre lyssnare.

 

Det är stor skillnad på att lyssna och höra. Att medvetandegöra lyssnandet och fundera över kroppsspråk och hur jag visar att jag har “två öron och en mun och därför lyssnar dubbelt så mycket som jag talar” – gör den andre betydelsefull. För vem vill inte bli lyssnad på.

 

Kommunikation är grunden för alla relationer, i alla sammanhang där vi möter andra människor. Boka en 60 minuter lång inspirationsföreläsning eller 120 min där föreläsning och workshop väcker tankar om lyssnandets konst. Kontakta mig för mer info.

 

”Modet att lyssna på mig själv”

Jag håller föreläsningar om mod. Det startade med att jag tog en time-out från företagarliv och vardag, vilket jag efteråt blev ombedd att hålla föredrag om.

 

Jag liksom andra egenföretagare, vill ju gärna ständigt vara tillgängliga för kunder och uppdrag. När jag 2009 stängde ute alla måsten och istället drog till Dalarna, för att åka skidor för min egen skull – helt ensam utan make, familj och jobbtillgänglighet – blev det stor förvåning i min omgivning. Det enda jag gjort var att lyssna på mig själv!

 

Under min tre månader långa time-out dokumenterade jag resan i radiodokumentären, “Jag drar till Dalarna” för P4 Dokumentär, där jag i dagboksform berättade om mina tankar och mötet med mig själv.

 

Intresset för min time-out ledde alltså sedan till att jag blev ombedd att föreläsa om mod. Mitt mål är att inspirera andra att ta ett break i livet. Våga, som företagare att inte vara tillgänglig.

 

Att säga nej till jobb, familj och ansvar och bara dra sig undan och söka sina egna behov är därför en överraskande het potatis, men ibland måste man lyssna på sig själv. Få själen med sig för att klara av alla andra stressmoment; att inte hoppa på alla jobb jämt av rädsla att bli bortglömd eller av rädsla för att det ligger en lågkonjunktur runt hörnet.

bottom of page